25 feb. 2011

Hawaii a oficializat primele uniuni civile gay

Statul american Hawaii a legalizat uniunile civile pentru cuplurile de homosexuali, care le conferă acestora aceleaşi drepturi şi îndatoriri ca şi cuplurilor căsătorite de heterosexuali, fără însă a le acorda şi dreptul la căsătorie, informează AFP, citat de Agerpres.

Guvernatorul statului Hawaii, Neil Abercrombie, a semnat miercuri textul care fusese votat săptămâna trecută de Senatul hawaiian, legea urmând a intra în vigoare la 1 ianuarie 2012.

Apărătorii drepturilor homosexualilor au salutat această măsură. 'Era momentul ca textul să fie adoptat pentru cuplurile (homosexuale) din Hawaii, cărora li se nega dreptul de a se ocupa de familiile lor', a declarat Laurie Temple, un avocat al Asociaţiei americane pentru drepturile civile (ACLU) din acest stat american.

'Vom continua să acţionăm pentru a obţine dreptul tuturor cuplurilor la căsătorie, însă suntem recunoscători parlamentarilor şi guvernatorului Abercrombie că au luat poziţie împotriva unei discriminări nejustificate, adoptând această lege', a adăugat el.

Sursa: ataclapersoana.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu