30 oct. 2011

Dragoste si sex intr-o relatie

Categoric este faptul că nu este vorba de unul și același lucru: dragostea și sexul nu sunt echivalente!

Totuși cum este să fi într-o relație și să știi că celălalt face sex cu alții și ție să nu îți pese; adică să îi îngădui să facă asta, și să îl primești lângă tine, în numele iubirii ce i-o porți? Oare poate fi iubirea chiar atât de îngăduitoare? Până unde poate merge iubirea?

Mă gândesc că există astfel de cupluri! Mă gândesc că există cupluri în care ambii parteneri înșeală. De fapt cred că termenul a înșela este nepotrivit în acest context. Din punctul meu de vedere a însela, într-o relație înseamnă ca unul din parteneri să aibe relații intime cu o altă persoana decât partenerul său și acesta din urmă să nu știe de legătura extraconjugala a primului. Dar când într-o relație ambii parteneri își îngăduie unul altuia, din când în când astfel de escapade amoroase, mai poate fi vorba de înșelare? Mai este vorba de iubire?

Ce este de fapt iubirea? Cum se manifestă ea? Cum îți dai seama că cineva te iubește? Cum îți dai seama că iubești pe cineva? Ce forme îmbracă iubirea în cuplurile gay?

Categoric lucru, sexul este o activitate care poate induce foarte multă plăcere (celor mai mulți dintre noi chiar ne place să facem sex)! Într-o anumită măsură personal mereu am considerat că această plăcere este direct proporțională cu atractivitatea și frumusețea fizică a celui cu care te angajezi într-un act sexual (în privința frumuseții știu că este un aspect discutabil, dar momentan să rămânem la nivelul de nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie!). Ceea ce vreau să spun este că dacă celălalt corespunde standardelor tale de frumusețe te vei simți mult mai bine decât dacă ai face sex cu cineva pe care nici măcar nu îl placi fizic.

Un caz particular și aparte ar fi al celor care se vând și oferă servicii sexuale și/sau de escortă contra cost, dar cred că și în cazul acestor persoane există niște standarde, niște criterii după care acceptă sau nu diverșii clienți.

Cu sexul lucrurile par a fi întotdeauna simple, este distractiv pâna la urma urmei! Cu dragostea însă … well love is more complicated!

Cum poți știi într-o relație cât din fundamentul ei este sex și cât iubire? Ne place să facem sex, dar asta înseamnă că ne și iubim?

Unde dragoste nu e, nimic nu e! Adevărat! Dar cât de idealist poți fi încât să nu vezi și cealaltă față a monedei - la urma urmei oare nu suntem entități sexuale definite prin identitatea și chiar orientarea noastră sexuală? O relație fără sex este incompletă, cel puțin într-o relație gay!

A spune că ești gay și a nega că îți place sexul, considerându-l murdar și înjositor, accentuând că tu iubești platonic este cam același lucru cu a spune că ești o capcană pentru fluturi.
Dacă ești gay trebuie (este cam tare cuvântul) să fi încercat sau cel puțin să îți fi dorit sau să fi fost curios să fi intim cu un alt băiat. Dacă ai ajuns într-o astfel de conjunctură și ți-a plăcut, înseamnă că ți-a plăcut implicit partea cu sexul. Nu spun că a fi gay se reduce doar la a face sex cu alți bărbați ... oricum a da definiții este futil.

... și oricum în viață, superioare definirii, etichetării, catalogării și clasificării sunt conștientizarea propriilor gânduri și sentimente, înțelegerea lor și validarea lor prin experimentarea directă de către tine însuți în propria-ți ta viață (atunci când acest lucru este posibil).

La final mai important decât a spune ce înseamnă să fi gay este de a vedea ce este dragostea, cu și în toate formele ei!Autor: PhR

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu