16 nov. 2011

Cirque du Soleil vin in Romania in 2012

Cel mai cunoscut circ din lume poposeste anul viitor, pentru prima data, in Romania. Pentru spectacolul "Saltimbanco", ce va putea fi vazut la Romexpo, cei de la Cirque du Soleil vin cu o recuzita impresionanta, dar si cu propriile masini de spalat! Sponsorul oficial al turneului Cirque du Soleil este Orange.

Pe langa show-ul propriu-zis, Cirque du Soleil face de fiecare data o demonstratie stralucitoare de costume si decoruri. Majoritatea tinutelor sunt realizate din spandex, fiind executate in Montreal, mai exact in cartierul general al Cirque du Soleil, prin eforturile a peste 300 de artizani angajati in ateliere de creatie. Pentru ca show-ul sa iasa perfect, artistii au de la trei la cinci costume fiecare, ce pot include pana la 12 piese. "Pentru "Saltimbanco" sunt necesare peste 2.500 de costume, care sunt purtate dintr-un oras in altul in valize speciale, iar recuzita include peste 250 de perechi de pantofi facuti la comanda. De asemenea, circul calatoreste peste tot in lume cu propriile masini de spalat, care utilizeaza detergenti biodegradabili. Datorita experientei, artistii au ajuns sa-si impacheteze intreaga recuzita in mai putin de o ora", ne-a spus Andreea Andreescu, manager de comunicare la Events, companie ce aduce Cirque du Soleil in Romania.

180 de tone cantareste echipamentul folosit in turneu. Scena are de 34 de metri lungime si 20 de metri latime

"Saltimbanco" e un spectacol clasic marca Cirque du Soleil inspirat de textura urbana a metropolei si a locuitorilor sai plini de culoare. Show-ul se mandreste cu o distributie internationala ce include 51 de acrobati si muzicieni provenind din peste 20 de tari diferite. Doi dintre ei sunt romani ? fratii Marian si Cosmin Malita, fosti gimnasti din Resita.

Sursa cancan.ro

1 comentarii:

Sergiu Anton spunea...

Ma bucur enorm ca poposesc si la noi in tara. Sper doar ca biletele sa nu aiba un cost piperat. Ramane sa vedem...:D

Trimiteți un comentariu