8 nov. 2011

Cum accepti ca baiatul tau este homosexual

Vestea ca fiul tau este homosexual poate veni ca un soc in prima faza, insa cel mai important este sa intelegi sa iti accepti copilul asa cum este. Daca nu ii vor fi sustinute perspectivele, ar putea sa se indeparteze de parinti sau chiar sa sufere o depresie puternica din cauza conventiilor sociale.

1. Vorbeste cu baiatul tau. Fii, in primul rand, mandru ca a ales sa discute cu tine despre asta, mai ales ca societatea contemporana accepta foarte greu aceasta directie sexuala. Incearca sa creezi o atmosfera fara tensiuni, in care sa va intrebati lucruri si sa va raspundeti calm.

2. Nu uita ca este copilul tau si ca nu conteaza daca este astfel din nastere sau nu. Cel mai important e ca decizia ii apartine in totalitate, iar datoria ta ca parinte este sa i-o respecti si sa il sustii. Oricat de inconfortabil ar fi la inceput, timpul le vindeca pe toate.

3. Invata mai multe despre homosexualitate, pentru a intelege mai bine gandurile si sentimentele copilului. In plus, veti avea mai multe de discutat in aceasta privinta.

4. Fa eforturi sa iti accepti copilul asa cum este. Daca pur si simplu gandul ca baiatul tau este homosexual iti ofera neliniste psihica si chiar fizica, incearca sa te inscrii intr-un grup cu persoane care au aceleasi probleme ca tine. Sau, si mai bine, alege sa mergeti impreuna la psiholog.

5. Fii avocatul lui in fata familiei. Se poate ca ceilalti membrii ai familiei sa nu fie prea rationali si sa aiba o atitudine critica asupra baiatului si deciziei lui. De fiecare data cand va aflati intr-o situatie in care este atacata directia sexuala a copilului, interventia ta va inchide multe guri.

Sursa: Antena1.ro

2 comentarii:

Liviu spunea...

citeste oare cine trebuie acest lucru ?!

Ionut spunea...

Liviu... asta ma intreb si eu..

Trimiteți un comentariu