18 nov. 2011

“Noi Doi” la Festivalul International de Film DaKino (+trailer)

Documentarul “Noi Doi”, de Claudiu Mitcu, va fi proiectat in premiera la Bucuresti pe 22 noiembrie, ora 21, la Cinema Scala. Evenimentul va avea loc in cadrul Festivalului International de Film DaKINO care se va desfasura in Capitala intre 21 si 26 noiembrie 2011. La premiera din Bucuresti vor participa cei doi protagonisti ai documentarului, Cristi Pietrereanu si George Macioaca, regizorul Claudiu Mitcu dar si echipa implicata in realizarea filmului. “Noi Doi” a fost prezentat in premiera nationala vara aceasta la Festivalul International de Film Independent Anonimul de la Sfantu Gheorghe, in toamna a rulat in competitia Astra Film Festival Sibiu

Documentarul va rula si la Cluj-Napoca, sambata, 19 noiembrie, in competitia Serile Filmului Gay 2011, iar la sfarsitul acestui an va fi difuzat de HBO.

Fara prejudecati si intoleranta, documentarul priveste cu realism viata lui Cristi si a lui George, a caror singura “crima” este ca traiesc o frumoasa poveste de dragoste.

In anul 2011, in Romania, exista o comunitate numeroasa de persoane LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transexuali), membrii sai facand parte din toate mediile. Comunitatea se confrunta cu teama de expunere si afirmare a membrilor sai, teama provocata de nivelul mare de discriminare al acestora din societatea romaneasca.

Un sondaj de opinie intitulat “Fenomenul discriminarii in Romania”, realizat de TOTEM Communication in perioada octombrie-noiembrie 2010, la solicitarea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, arata ca 56% dintre cele 1400 de persoane intervievate nu ar lua masa cu un homosexual, 84% nu ar bea apa din acelasi pahar din care a baut un homosexual, iar 65% ar tine secret daca ar afla ca o ruda este homosexual.

Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor “Nisipuri” (2007), “Australia” (2009), “Ciupelnita” si “Circul vesel” (2010). In 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Frantei in Romania “Premiul Drepturilor Omului” pentru abordarea deschisa a diversitatii din filmele sale documentare.
Sursa: alternativ.ro

1 comentarii:

Sergiu Anton spunea...

Eu ma voi duce la Cinema Studio ! Ii cunosc pe ambii protagonisti...Geroge si Cristi (personal)..:D

Trimiteți un comentariu