27 dec. 2011

Richard Nixon era homosexual?

Intr-o noua carte biografica despre Richard Nixon, care va aparea in ianuarie 2012, se sugereaza ca acesta ar fi avut probleme cu alcoolul, si-ar fi batut sotia si ar fi avut legaturi stranse cu Mafia. Mai mult decat atat, in lucrarea respectiva se mentioneaza ca Nixon ar fi fost si homosexual, fostul presedinte se pare ca ar fi avut o aventura amoroasa cu cel mai bun prieten al sau si confident, un om cu legaturi in Mafia pe nume Charles 'Bebe' Rebozo.

A bombardat Cambodgia, a facut glume antisemite si misogine pe la Casa Alba si si-a ametit rivalii politici cu campanii murdare si lipsite de bun-simt. Si, bineinteles, si-a mintit poporul despre rolul pe care l-a avut in scandalul Watergate - intrand in istorie ca cel mai "intunecat" presedinte al Americii, scriu cei de la Daily Mail. Tinand cont de toate aceste aspecte, este greu de crezut ca ar mai putea fi ceva care sa umbreasca reputatia lui Richard Nixon. Si totusi ... exista.

O noua carte biografica, scrisa de Don Fulsom, un jurnalist veteran acreditat la Washington, care s-a ocupat de evenimentele din perioada Nixon, sugereaza ca cel de-al 37-lea presedinte al SUA a avut serioase probleme cu alcoolul si si-a batut sotia. Desi in ochii lumii cei doi erau un cuplu fericit, Richard ii spunea sotiei sale "nenorocita aia"

Mai mult, fostul presedinte si-a abuzat fizic sotia inainte, in timpul si dupa perioada in care a fost presedinte. De asemenea, conform sursei citate, fostul presedinte al SUA a avut legaturi foarte stranse cu Mafia, inclusiv cu "nasul" din New Orleans, Carlos Marcello - unul dintre cei mai puternici gangsteri din acea vreme, noteaza stirileprotv.ro.

Cea mai socanta dezvaluire este insa faptul ca Nixon era homosexual. Iar daca acest lucru ar fi adevarat, atunci ar oferi o noua perspectiva asupra acestui controversat politician. Fulsom sustine ca Nixon ar fi avut o aventura amoroasa cu cel mai bun prieten al sau si confident, un om cu legaturi in Mafia pe nume Charles 'Bebe' Rebozo. In biografia neautorizata a fostului presedinte, se mai scrie ca insusi Henry Kissinger, secretar de stat la acea vreme, s-a enervat atunci cand Rebozo a primit permisiunea de a calatori cu Air Force One, privilegiu rezervat numai apropiatilor presedintelui.

In Casa Alba, Richard si Pat Nixon dormeau in camere separate, iar la Key Biscayne, langa Miami, unde presedintele isi petrecea vacantele, Prima Doamna nu locuia nici macar in aceeasi cladire cu sotul sau. In schimb, Rebozo locuia chiar in cladirea in care Nixon isi petrecea vacanta. Autorul cartii mai sustine ca Nixon avea un consilier care il invata cum sa se poarte cu sotia sa in public, astfel incat sa para un cuplu sudat.

Cartea "Cele mai intunecate secrete ale lui Nixon" va aparea in luna ianuarie 2012, adica in aceeasi perioada in care regizorul Clint Eastwood va lansa in Marea Britanie un film despre presupusul comportament homosexual al unei personalitati a secolului XX.

Insa, in timp ce despre personajul sefului FBI, J. Edgar Hoover, (jucat in filmul lui Eastwood de Leonardo DiCaprio) se presupune doar ca a avut o relatie homosexuala cu adjunctul Clyde Tolson, presupusul iubit al lui Nixon avea un caracter cu totul diferit.

Bebe Rebozo a fost un om de afaceri americano-cubanez, mic de inaltime, dar aratos, care era cunoscut pentru legaturile stranse cu sefii mafioti din Miami - precum si pentru faptul ca nu reusea sa aiba o relatie stabila cu femeile. In cartea sa, Folsom foloseste documente care nu au mai fost publicate pana acum, precum si interviuri cu diversi martori - inclusiv cu agenti FBI - care arunca suspiciuni asupra relatiei dintre Nixon si Rebozo, sugerand faptul ca cei doi ar fi fost "mai mult decat niste buni prieteni".


Sursa: agentia.org

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu