2 dec. 2011

Un copil a suferit o operaţie de schimbare de sex la numai 2 ani! (video)

Nu numai adulţii nemulţumiţi de sexul cu care i-a înzestrat natura apelează la intervenţii pentru schimbarea acestuia, ci şi copiii foarte mici. Motivele sunt însă diferite.

Un copil de numai 2 din Rostov (Rusia) a trecut printr-o experienţă inedită pentru vârsta lui. Micuţul a suferit o operaţie de schimbare de sex pentru că medicii au descoperit că s-a născut cu un set de cromozomi şi organe reproducătoare feminine, scrie presa internaţională.

Copilaşul a agitat viaţa părinţilor cu ceva vreme înainte să vină pe lume, prin faptul că refuza să le arate sexul. „Când mergeam la control, nici măcar faţa nu i se vedea, pentru că şi-o acoperea cu mâinile" povesteşte mama.

În cele din urmă, Oksana S., în vârstă de 29 de ani, a născut un băieţel de trei kilograme şi 50 de centimetri fără complicaţii, însă doctorii au descoperit că ceva este în neregulă cu el la câteva zile. Părinţii au fost şocaţi să afle că bebeluşul lor suferă de pseudohermafroditism (anomalie în care caracterele sexuale aparente sunt opuse sexului respectiv), mai ales că-şi doreau ca nou-născutul să fie băiat. Îi găsiseră şi un nume, Alexander.

După nenumărate teste, părinţii au decis să-i facă o operaţie de schimbare de sex, pentru ca micuţul să devină fetiţă. Intervenţia inedită la care a fost supus micuţul a durat şapte ore, timp în care medicii au corectat disfuncţiile organelor reproducătoare interne. „Copilul se va dezvolta ca o fată, dar va avea nevoie de monitorizarea constantă a unui endocrinolog. Există chiar şi o mică posibilitate să rămână însărcinată în viitor", a declarat medicul Vladimir Sizonov, şeful secţiei de urologie de la Spitalul Regional pentru Copii din Rosnov.

În urma acestei proceduri, numele băiatului s-a adaptat noului sex, iar fetiţa se va numi Ksenia. Părinţii sunt acum fericiţi că fetiţa lor este sănătoasă. „Va trebui să ia hormoni toată viaţa, dar sunt atât de fericită însă că am lăsat în urmă acest coşmar. Sper ca într-o zi micuţa mea să devină o femeie frumoasă", a mai spus mama.

De asemenea, părinţii au decis ca operaţia de schimbare de sex a Kseniei să rămână un secret pentru fetiţă.Ramona Dragomir (adevarul.ro)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu