16 ian. 2012

iPad 3 va fi lansat martie 2012

Tableta iPad 3 a Apple, aşteptată pe piaţă în martie, va avea ecran high-definition (HD), un procesor cu patru nuclee mult mai rapid decât cel de pe iPad 2, şi conexiune LTE, următoarea generaţie a comunicaţiilor wireless, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.

Fabricile partenere Apple din Asia au început să producă în serie iPad 3 în ianuarie şi vor să ajungă la capacitate maximă în februarie, a arătat una dintre surse.

Apple speră ca iPad să-şi menţină poziţia dominantă pe o piaţă tot mai aglomerată. După debutul din 2010, care a creat practic un nou segment pe piaţa gadget-urilor mobile, iPad a devenit a doua sursă de venit a Apple după iPhone, cu vânzări de peste 40 de milioane de unităţi până în prezent, care au generat venituri estimate la cel puţin 25 miliarde de dolari.

Succesul produsului a determinat numeroşi rivali să lanseze tablete concurente, cele mai de succes modele venind de la Samsung şi Amazon.com, bazate pe platforma software Android a Google.

Purtătorul de cuvât al Apple, Natalie Kerris, a declarat că nu comentează zvonuirile şi speculaţiile.

Standardele LTE (long-term evolution) permit viteze de acces la internet mult mai rapide decât conexiunea 3G. Producători precum Samsung, Motorola Mobility şi Nokia au lansat deja smartphone-uri LTE.

Apple a decis să introducă tehnologia mai întâi pe tablete, deoarece bateria mai mare faţă de cea a iPhone poate suporta mai bine consumul superior de energie necesar conexiunii mai rapide, a arătat una dintre surse. Noul display are rezoluţie mai mare decât actualul iPad 2, iar densitatea de pixeli este mai ridicată decât a unor televizoare HD, susţine aceeaşi persoană.

IPad 3 este asamblat de Foxconn Technology, principalul partener al Apple pe partea de producţie. Contractele cu Apple generează 22% din afacerile Foxconn. Lansarea noului iPad este primul debut semnificativ de hardware Apple de la moartea cofondatorului companiei, Steve Jobs, în octombrie anul trecut.


Sursa: Mediafax

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu