26 ian. 2012

Narcisismul poate ucide

Un studiu realizat de cercetători şi publicat de 7sur7.be susţine că o prea mare admiraţie pentru propria persoană poate fi dăunătoare, iar în cazul bărbaţilor chiar mortală.

Persoanele care se privesc prea mult în oglindă au niveluri ridicate de cortizol în sânge, chiar în situaţii destinse. Ele riscă să sufere de hipertensiune arterială, lucru care ar putea duce la o boală cardiacă, însă aceste simptome nu se aplic în cazul femeilor.

Totuşi, cercetătorii susţin că motivele acestor probleme de sănătate nu sunt clare. Ei sugerează totuşi că persoanele narcisiste pun prea multă presiune pe ele. 'Marii narcisişti consideră că sunt oameni fragili şi recurg adesea la strategii defensive: agresează oamenii când le este ameninţat sentimentul de superioritate', spun cercetătorii. Acest lucru face ca stresul să crească brusc, ridicând presiunea arterială.

Cu certitudine este ştiut faptul că, în cazuri extreme, narcisismul prea pronunţat poate duce la depresie şi provoca tulburări de personalitate, conform Agerpres.

Sursa: Libertatea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu