16 oct. 2012

Experiment: un homofob s-a prefacut gay timp de un an de zile


Pentru Timothy Kurek, persoanele homosexuale nu reprezentau decât păcătoşi care aveau să iardă în iad. Creştin conservator care trăia de o viaţă în Nashville, bărbatul a fost extrem de surprins să mărturisirea unei prietene apropiate, care i-a mărturisit că e lesbiană. Bărbatul a fost emoţionat şi s-a decis să facă un experiment: să trăiască un an de zile ca o persoană homosexuală şi să vadă cum se va simţi.

Iar Kurek a făcut totul foarte decis şi radical: i-a mărturisit mamei sale că e homosexual, l-a rugat pe un apropiat să se prefacă că este iubitul său şi chiar a devenit membru al unei ligi de softball a homosexualilor. A avut parte, acum aflându-se de cealaltă parte, de tratamentul şi injuriile pe care şi el le arunca homosexualilor înainte de a pretinde că este la fel ca ei, scrie The Guardian.

Bărbatul recunoaşte că atunci când a primit prima insultă de la un trecător în timpul unui meci de softball a fost atât de furios încât a trebuit să fie ţinut cu forţa de coechipieri pentru a nu-l ataca pe celălalt bărbat. "Când mi-a spus cineva prima oară "poponarule", mi-am pierdut cumpătul", îşi aminteşte Kurek, explicând şi că furia l-a făcut să izbucnească în lacrimi, pentru că s-a simţit foarte agresat de acest apelativ.

După un an de zile, bărbatul i-a spus adevărul mamei sale, ca şi tuturor prietenilor şi cunoştinţelor, explicând că a fost heterosexual pe parcursul întregului experiment. El a scris o carte despre experienţa sa, numită "The Cross in the Closet", explicând şi că întreaga experienţă nu i-a ştirbit credinţa, ci i-a întărit-o, dar l-a făcut să devină un apărător al drepturilor persoanelor homosexuale.

"Marea majoritate a creştinilor nu sunt bigoţi plini de ură. E vorba de faptul că o minoritate foarte vocală atrage toată atenţia", mai spune el.

Surse: realitatea.net; advocate.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu