25 nov. 2012

'Gangnam Style' a devenit cel mai vizionat videoclip din istorie (video)


Un nou videoclip a devenit cel mai vizionat din istoria site-ului YouTube, cu peste 814 milioane de vizualizări, depăşind precedentul record stabilit de videoclipul piesei "Baby" interpretată de canadianul Justin Bieber.

Lansat în luna iulie în Coreea de Sud şi devenit extrem de popular în străinătate începând din luna august, videoclipul "Gangnam Style" al cântăreţului Psy, în vârstă de 34 de ani, în care acesta execută mişcări inspirate din călărie şi rodeo, a devenit celebru pe întreaga planetă.

Sâmbătă seară, videoclipul a înregistrat 805 milioane de vizualizări pe YouTube, depăşind astfel recordul 803 milioane de vizualizări stabilit de Justin Bieber, care se afla în fruntea acestui clasament din iulie 2010.

Parodiind viaţa bogătaşilor dintr-un cartier exclusivist din Seul, capitala Coreei de Sud, clipul a fost vizualizat sau parodiat la rândul său de persoane celebre, precum preşedintele american Barack Obama, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi compatriot al rapperului Psy, Ban Ki-moon, artistul-disident chinez Ai Weiwei şi primarul Londrei Boris Johnson.

Psy, al cărui nume real este Park Jae-Sang, este cu adevărat adulat în ţara lui pentru succesul planetar al piesei sale şi a fost decorat în luna noiembrie cu una dintre cele mai prestigioase recompense naţionale, Ordinul Meritului Cultural Okgwan. Sursa: Mediafax

1 comentarii:

emanuel bentea spunea...

super melodia si de succes

Trimiteți un comentariu