29 nov. 2012

Un musulman va deschide in Franta o moschee pentru comunitatea gay araba


Un bărbat homosexual franco-algerian intenţionează să deschidă o moschee pentru homosexuali în Franţa şi speră ca la un moment dat să şi oficieze căsătorii între musulmani de acelaşi sex, informează Daily Mail.

Mohammed Ludovic Lütfi Zahed, un musulman originar din Algeria care trăieşte în Paris, este căsătorit cu iubitul său şi speră ca până la sfârşitul acestei luni să deschidă moscheea.Bărbatul a spus că moscheea va fi într-o capelă budistă din Paris şi că va încălca regula islamică potrivit căreia bărbaţii nu au voie să stea în acelaşi loc cu femeile.

"Într-o moschee obişnuită femeile trebuie să stea pe scaunele din spate şi să poarte văluri, în timp ce bărbaţii homosexuali se tem de agresiunile fizice şi verbale. După ce am încheiat pelerinajul la Mecca mi-am dat seama că o moschee pentru homosexuali este o necesitate pentru musulmanii care au o altă orientare religioasă ca să se poată ruga", a spus Zahed. El a adăugat că în cazul în care căsnicia sa nu va fi recunoscută în Franţa se va întoarce în Africa de Sud.

Mohammed Ludovic Lütfi Zahed este căsătorit cu Qiyam al-Din, care este originar din Africa de Sud. Cei doi s-au căsătorit în Africa de Sud, unde căsătoriile între persoanele de acelaşi sex sunt legale, căsătoria lor fiind aprobată în Franţa de un imam, dar nu a fost recunoscută de guvernul anterior.

Surse: DailyMail, jurnalul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu