22 aug. 2013

Wentworth Miller a confirmat ca este gay


Actorul si scenaristul Wentworth Miller, cunoscut gratie rolului principal pe care l-a interpretat în serialul "Prison Break", a dezvaluit ca este gay, miercuri, într-o scrisoare deschisa, în care a refuzat totodata invitatia de a participa la un festival de film în Rusia din cauza legilor anti-gay adoptate în ultima vreme de autoritatile de la Moscova.

Wentworth Miller, în varsta de 41 de ani, a refuzat invitatia de a participa la Festivalul International de Film de la Sankt Petersburg, în calitate de invitat de onoare, într-o scrisoare publicata pe site-ul grupului GLAAD, o organizatie care promoveaza drepturile persoanelor gay si care monitorizeaza felul în care sunt reprezentate în mass-media persoanele gay, lesbiene, bisexuale si transgender.

"Va multumesc pentru invitatia dumneavoastra. În calitatea unei persoane care a vizitat deja Rusia în trecut si care poate totodata sa afirme ca are într-un anumit grad o origine rusa, as fi foarte fericit sa accept. Si, totusi, în calitate de barbat gay, trebuie sa refuz", a declarat Miller în aceasta scrisoare adresata directorului festivalului, Maria Averbakh.

Actorul spune ca a fost "profund tulburat de actuala atitudine fata de barbatii si femeile gay si de felul în care sunt tratati acestia de catre Guvernul Rusiei" si ca nu doreste sa participe la un festival într-o tara în care "persoanelor ca el le este negat în mod sistematic dreptul fundamental de a trai si de a iubi în mod deschis".

Scrisoarea lui Wentworth Miller a fost publicata la o saptamana dupa ce Andy Cohen, prezentator si producator executiv al postului Bravo, a declarat pentru E! News ca nu va prezenta concursul Miss Universe organizat de Donald Trump în acest an la Moscova, întrucat nu considera ca ar fi "corect, în calitate de barbat gay, sa puna piciorul în Rusia".

Despre Wentworth Miller se stia de cativa ani de orientarea lui, dar nu a deschis subiectul pe aceasta tema. Oficial se cunoaste ca a avut relatii cu actorii Luke Macfarlane si Mark Liddell.

Surse: Mediafax, Advocate, Zimbio

1 comentarii:

Peder Anger spunea...

Greseala, trebuia sa mearga in Rusia si turna un film gen Rusiabreak

Trimiteți un comentariu