26 nov. 2013

Cheloo, peste 500 de reclamatii primite la CNA in cazul declaratiilor homofobe

 Curg plangerile la CNA împotriva lui Cheloo, jurat la X Factor, dupa reactiile discriminatorii ale acestuia la adresa unui concurent. Sunt peste 500 de reclamatii și continua sa curga, a spus Laura Georgescu pentru paginademedia.ro.

In editia X Factor de duminica, Cheloo i s-a adresat unui concurent, Paolo Lagana, care și-a recunoscut orientarea sexuala, spunandu-i „Ai cantat, eu dispretuiesc tot ceea ce ești, ce reprezinti și tara asta te va trimite acasa cu siguranta”.

 Piesa pe care Paolo a ales-o a fost „Paparazzi“, a controversatei Lady Gaga. De altfel, concurentul s-a aliniat stilului artistei si a purtat fusta si pantofi cu toc, dar si un machiaj. Momentul nu a fost bine primit de Cheloo, care a întors scaunul cu spatele la concurent. La finalul reprezentaţiei, Paolo si-a aratat un costum mulat pe care erau picţati muschii umani. Delia, pe de alta parte, i-a marturisit ca a avut curaj si ca este un adevarat artist care face spectacol.


 Cateva fragmente din plangerile primite la CNA:

-  „Felul în care Cheloo se adreseaza participantului este jignitor, defaimator și umilitor la adresa lui, a sexualitatii, tarii de origine și a modului în care el își exprima sexualitatea (prin îmbracaminte), iar o cauza medicala (dioptriile) nu ar trebui luata în deradere sau batjocorita și în niciun caz pe un post national. prin comportamentul lui, instiga la violenta verbala asupra comunitatii gay”.

- „Va solicit sa sanctionati postul Antena 1 și a domnului Catalin Ștefan Ion (Cheloo) pentru incitare la ura pe considerente de orientare sexuala”.

- „Difuzarea acestor declaratii homofobe contravine art 40 din legea audiovizualului care interzice difuzarea de programe care contin orice forma de incitare la ura, pe considerente de rasa, religie, nationalitate, sex sau orientare sexuala”

- „Sunt declaratii homofobe, discriminatoare”

-  „Aveti verticalitate și fiti obiectivi”.


 Surse: paginademedia.ro, adevarul.ro, libertatea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu